Work

Lakeuden Etappi Oy on Etelä-Pohjanmaalla toimiva kahdeksan kunnan omistama jätehuoltoyhtiö.

Lakeuden Etappi halusi uudistaa jätehuoltokeskusten ja kierrätysasemien toimintoja vastaamaan yhtiön tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeita. Yhdessä neljän muun kunnallisen jätehuoltoyhtiön ja Elenium Oy:n kanssa kehitettiin ja otettiin käyttöön uusi MaterialPort-toiminnanohjausjärjestelmä.

MaterialPort Center Ilmajoen jätehuoltokeskuksessa

Lakeuden Etappi käyttää MaterialPort Center -toiminnanohjausjärjestelmää Ilmajoen jätehuoltokeskuksessaan. Käyttöönoton myötä jätteenkuljetusten ennakkoilmoittautumiset tehdään MaterialPortiin sähköisesti ja vaa’alla asiointi ja punnitukset tehdään jatkossa järjestelmää hyödyntäen. Mahdolliset kuormantarkastukset ja muutokset tuotetietoihin voidaan tehdä modernin ja helppokäyttöisen mobiili- tai desktop-käyttöliittymän kautta.

Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat monipuoliset varastonhallinnan toiminnot ja integraatiot muihin yhtiön järjestelmiin. Käyttöön tulee myös MaterialPort Control alueen kulunvalvonnan operointiin.

MaterialPort Station Seinäjoen kierrätysasemalla

MaterialPort Station mahdollistaa mobiilisovelluksen avulla tapahtuvan asioinnin Lakeuden Etapin 2021 valmistuvalla Seinäjoen uudella, itsepalveluperiaatteella toimivalla kierrätysasemalla.

Palvelun kautta kuluttajien asiointi kierrätysasemalla helpottuu ja monipuolistuu, opastusta ja asioinnin maksamista myöten. Käyttöön tulevat samalla kertaa myös MaterialPort Lense ja MaterialPort Signage, joiden avulla tunnistetaan saapuvien ajoneuvojen rekisterinumerot ja autetaan asioinnissa infonäyttöihin perustuvan opastuksen avulla.

Work