27 elokuun, 2021 IT Elenium

Siirtoasiakirjarekisteri tulee, oletko valmis?

Vanhat tutut paperiset siirtoasiakirjat ovat pikkuhiljaa siirtymässä historiaan. Muutosta ajaa jätehuollon yleinen digitalisaatio ja osaltaan myös uusi pian voimaan astuva jätelaki.

Yksi muutosta vauhdittava uudistus on Ympäristöministeriön siirtoasiakirjarekisteri, johon siirtoasiakirjojen tiedot on pian siirrettävä joko manuaalisesti tai rajapinnan kautta. Tietoja on myös päivitettävä mikäli siirtoasiakirjan tiedot sen luonnin jälkeen muuttuvat. Tietojen manuaalinen siirtäminen rekisteriin tuskin innostaa monia, joten nyt onkin oikea aika miettiä mikä ratkaisu palvelisi omaa liiketoimintaa parhaalla tavalla.

Eleniumin MaterialPort -vastaanottojärjestelmä on jo laajasti kiertotalouden toimijoiden käytössä ja sisältää ilman eri kustannusta lain vaatiman sähköisen siirtoasiakirjan. MaterialPortin sähköinen siirtoasiakirja on helposti esiteltävissä mobiililaitteesta tai ladattavana pdf-tiedostona. Siirtoasiakirjarekisterin käyttöönoton myötä siirtoasiakirjan tiedot siirtyvät automaattisesti MaterialPortista Ympäristöministeriön rekisteriin ilman käyttäjältä vaadittavia toimia.

Haluatko kuulla tarkemmin miten MaterialPort ratkaisee myös sähköiseen siirtoasiakirjaan liittyvät vaatimukset?

Ota yhteyttä myyntiimme!