13 joulukuun, 2021 IT Elenium

Itsepalvelun mahdollistaminen erilaisilla kierrätysasemilla

Asiointimahdollisuudet laajenevat

Itsepalveluasioinnin mahdollistaminen ja laajemmat aukioloajat ovat tekemässä tuloaan suomalaisten jätehuoltoyhtiöiden kierrätyspisteille. Osa kunnallisista jätehuoltoyhtiöistä on jo automatisoinut yksittäisten kierrätysasemien toimintoja, mutta lähivuosina tullaan näkemään lisää monipuolisempia asiointimahdollisuuksia ja palveluita uusien digitaalisten ratkaisujen myötä. 

Lähtötilanteita ja motivaattoreita uusien palveluiden käyttöönotolle voi luonnollisesti olla paljon. Yleisiä syitä ovat kuitenkin halu palvella sujuvammin suuria asiakasmääriä ja samaan aikaan laajempien aukioloaikojen kautta pyrkiä tasaisempaan asiakasvirtaan, jolloin vältytään tiettyihin kellonaikoihin tai päiviin kohdistuvilta ruuhkilta. Toisaalta pienemmillä, muutamia tunteja viikossa avoinna pidetyillä kierrätyspisteillä voidaan ajatella siirryttävän kokonaan itsepalvelumalliin, jolloin vastaanottoaikoja voi laajentaa, resursseja voidaan säästää ja kohdistaa paremmin sinne missä tarvetta kulloinkin on eniten.

Kierrätysasemien itsepalvelu MaterialPort Stationin avulla

MaterialPort Station on täysin uusi ja uudenlaisen käyttökokemuksen tarjoava ratkaisu, joka skaalautuu niin pienille kuin suurillekin kierrätysasemille. Ratkaisu koostuu Android- ja iOS -mobiilisovelluksesta, jonka kautta tehdään käyntiä koskeva ennakkoilmoittautuminen ja maksetaan käyntiä koskevat maksut, rekisterikilven tunnistusratkaisusta, infonäyttöratkaisusta sekä pilvipalveluna toimivasta taustajärjestelmästä. 

MaterialPort Stationin käyttöön ottamalla asiakkaille voi tarjota sujuvan asiointikokemuksen yhtiökohtaisesti brändätyn mobiilisovelluksen avulla. Laajemmat aukioloajat itsepalveluasioinnin muodossa voi ottaa käyttöön kytkemällä mukaan rekisterikilpien tunnistusjärjestelmän.

Mikä tekee MaterialPortista helposti skaalautuvan?

MaterialPort Stationia käytettäessä asiakkaat käyttävät mobiilisovellusta kuorman ilmoittamiseen ja maksamiseen. Kaikki kierrätysasemat eivät luonnollisesti ole veljiä keskenään ja jokaiselle asemalle valitaankin tapauskohtaisen tarpeen mukainen kokoonpano muista järjestelmän osista. Pohjimmiltaan minimiratkaisuna voi siis toimia vain mobiilisovellus ja palveluneuvojan käyttöliittymä, jolloin palveluaikoina osa asiakkaista voi maksaa kuorman etukäteen ja asioida itsenäisesti. Tästä käyttötapauksesta on helppo laajentaa ja mahdollistaa itsepalveluasiointi sisällyttämällä mukaan rekisterikilpien tunnistus, jolloin asiakkaat voivat asioida kierrätysasemalla itsepalveluna myös aukioloaikojen ulkopuolella. 

Lopputuloksena MaterialPort Stationin avulla jätehuoltoyhtiön kaikille kierrätysasemille saadaan rakennettua yhtenäinen asiointikokemus helposti käytettävän mobiilisovelluksen kautta. Tällöin myös raportointi ja tuotujen jätteiden seuranta muuttuu helpommaksi ja kattaa yhtiön kaikki toimipisteet.

Haluatko kuulla tarkemmin miten MaterialPort Station soveltuisi oman yhtiösi tarpeisiin? 

Ota yhteyttä myyntiimme!

, ,